Nieuws

Coby Goederond, pedagogische inspiratie

In ontwikkeling Mijn derde boek

 

 

-Het volgende boek

 

Met de voorlopige werktitel

 

'Geinspireerd door de eigen wijsheid van kindere,n bouwen aan morgen.'

 

verschijnt naar verwachting najaar 2017

 

Het boek idee in kort bestek

 

 

 

Geïnspireerd door de eigen wijsheid van kinderen, bouwen aan morgen.

 

In dit boek wil ik de lezer meenemen in mijn enthousiasme over de boeiende manier waarop jonge kinderen de wereld ontdekken. De verwondering, de onbevangenheid, de eenvoud , de echtheid, het plezier, het optimisme, om enkele kwaliteiten te noemen. Ik wil kijken hoe wij ons als volwassenen daardoor kunnen laten inspireren.

 

Door mijn werk als pedagoog, als moeder en nu als oma was en ben ik vaak in de gelegenheid gesteld om mee te kijken door de ogen van kinderen. Hierdoor herontdekte ik prachtige kwaliteiten die mijn leven hebben verrijkt en mijn blik hebben verruimd.

 

Kijken vanuit dit perspectief brengt bij ons volwassene weer nieuwe energie naar boven, een frisse blik en nieuwe mogelijkheden. Door deze herontdekking wordt ons eigen beeld weer completer, wat invloed heeft op ons handelen.De manier waarop je kijkt maakt uit wat je ziet en wat je daar vervolgens mee doet.

 

Als ik kijk naar de uitdagingen van onze tijd waarvoor wij worden geplaatst, dan zie ik een mooie wereld, waarin het waardevolle van ons vraagt om beschermd te worden.

Wij kunnen heel verschillend omgaan met deze uitdaging, wij kunnen wegkijken en denken dat het allemaal wel mee zal vallen, wij kunnen angstig in een hoekje gaan zitten, fanatiek actie voeren of denken dat anderen het wel zullen oplossen.

 

Ik laat mij bij deze uitdagingen graag inspireren door de prachtige kwaliteiten van jonge kinderen die de wereld ontdekken met hun open blik, omdat dit iets kan toevoegen aan het perspectief waarmee wij kijken.

 

Deze lezing geeft een realistisch, eenvoudig en optimistisch beeld om op een positieve manier te bouwen aan onze toekomst. Er zijn al genoeg doemscenario’s die ons aan het schrikken maken en een verlammende werking hebben. Om te bouwen hebben wij een positieve kracht nodig die ons met plezier vanuit onszelf in beweging zet, vanuit de insteek

‘Wat kan ik allemaal WEL’. Volwassen, maar met kinderlijke wijsheid en enthousiasme bouwen aan morgen.